Samostalna izložba skulptura i slika Dragiše Miloševića otvorena je u petak, 28. novembra u Galeriji Srednje škole Mladost, u Petrovcu. Prisutne je, najpre, u ime domaćina pozdravila direktorka srednje škole „Mladost“ Jadranka Cvetković, a zatim su izložbu otovrili Milica Ilić, direktorka Zavičajnog muzeja u Petrovcu i Dragiša Milošević, autor.

U dosadašnjem umetničkom stvaralaštvu Milošević je priredio više samostalnih izložbi slika i skulptura, učestvovao na desetine grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, nagrađivan na svetskim izložbama kao grafičar, autor preko dvadeset spomen obeležja u opštinama Petrovac i Požarevac. Član je ULUS-a i ULUP-a.

Ovoga puta se petrovačkoj publici predstavio novim ciklusom umetničkih radova. Dvanaest unikatnih skulptura livenih u bronzi, sa predstavama krilatih riba, sova i pčela, predstavljaju umetnikovo istraživanje pokreta i svetla u skulpturalnim kompozicijama, dok je na 9 slika izvedenih u tehnici ulja na platnu, Milošević kroz motiv legende i priče predstvio radost jakog kolorita i velikog formata. Unikatnost ovih radova ogleda se i u zanatskoj opremljenosti svakog umetničkog dela, od postamenta skulptura do ramova slika koje je umetnik sam izradio.

Izložba je realizovana u saradnji Zavičajnog muzeja Petrovac na Mlavi i Galerije Krug iz Petrovca, pod pokroviteljstvom Opštine Petrovac na Mlavi i Dunav osiguranja, Požarevac.

Nakon otvaranja, od 2. decembra, skulpture su izložene u Galeriji Zavičajnog muzeja, a slike u Galeriji Krug u Petrovcu na Mlavi, sve do 19. decembra 2014. godine.