Od 28. oktobra do 18. novembra 2011. godine u Galeriji Zavičajnog muzeja izloženi su radovi učesnika MajdanArt simpozijuma zlatarstva. Ovom prilikom publici je predstavljen odabir radova iz fundusa MajdanArt-a, nastalih od 2001. do 2011. godine.

Internacionalni simpozijum zlatarstva MajdanArt osnovan je 2001. godine. Održava se u Majdanpeku-Srbija svake godine septembra meseca. MajdanArt, jedan je od nosioca kulturnih aktivnosti i pokretač inicijativa vezanih za obrazovanje, turizam, medjunarodnu saradnju u svim oblastima, afirmaciju ne samo Istočne Srbije i opštine Majdanpek već i države u celini. Umetnici izradjuju umetnički unikatni nakit u zlatu i srebru koristeći sve tehnološke mogućnosti Zlatare Majdanpek. Glavni partneri organizacije simpozijuma MajdanArt su: Fakultet primenjenih umetnosti, Fakultet likovnih umetnosti, Muzej Primenjene umetnosti, iz Beograda, Fakultet umetnosti, iz Zvečana, Zlatara Majdanpek i Majdanpeka i pojedinci.

Naučni pristup povezivanja dizajna, tehnologije i marketinga u oblasti zlatartva kroz specifičan, tematski pristup, Umetničku radionicu i prateće sadržaje, daje Internacionalnom simpozijumu zlatarstva MajdanArt, savremen, univerzalan i autentičan značaj.