U petak, 16. marta u Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi otvorena je izložba „110 godina pozorišnog života u Petrovcu na Mlavi“. U ime vek i deceniju postojanja i trajanja pozorišta u Petrovcu na Mlavi, Zavičajni muzej je sa Kulturno prosvetnim centrom realizovao ovu izložbu, koja je bila deo programa 9. Smotre glumačkih ostvarenja „Gulini dani“, od 19. do 24. marta.

Izložbu su otvorili Žaklina Perić, direktorka Zavičajnog muzeja, Darko Stokić i Milica Ilić, autori izložbe i Miroslav Miča Živadinović, glumac pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca.

Veliki jubilej petrovačkog pozorišta svedoči o značaju kulture u Petrovcu na Mlavi, kao jedne od prvih društvenih inicijativa u građenju identiteta Petrovca kao grada. Pozorište je osnovano 1908. godine od strane uglednih građana Petrovca, advokata, činovnika, studenata, sudija i trgovaca, i do danas je opstalo i razvilo se u prepoznatljiv brend varoši na Mlavi.

Vek i deceniju trajanja pozorišnog života, autori izložbe su prikazali kroz odabir fotografija iz predstava, od najstarije sačuvanih do današnjih, uz dopunu plakata predstava i video kolaža koji svedoče o raznovrsnosti, bogatstvu i visokom profesionalnom nivou koje je petrovačko pozorište dostiglo u poslednjih dvadeset i pet godina, zahvaljujući zajedničkom radu i entuzijazmu glumaca, zaposlenih u Kulturno prosvetnom centru i loklanoj zajednici.